sobota, 22. júna 2013

Obedová Bagetka

...alias celozrnná bagetka s kuracím mäskom, estragónovou omáčkou, rukolou a uhorkou. MŇAM.


Treba mať (4 porcie):
2 celozrnné bagety
2 kúsky kuracích pŕs
4 hrste rukoly
1/2 uhorky

Omáčka:
2 lyžice vínneho octu
1 bobkový list
1/2 lyžičky celého čierneho korenia
1 lyžica vody
3 žĺtky
200g zmäknutého masla pokrájaného na kocky
200 ml smotany na varenie
8 dlhších stoniek estragónu
soľ, korenie

Urobíme si základ - holandskú omáčku. Ocot, bobkový list, vodu a celé čierne korenie privedieme do varu. Ako náhle sa nám polovica odparí, vypneme. Urobíme si vodný kúpeľ - do hlbšieho hrnca dáme vodu, privedieme do varu a vložíme ohňovzdornú misu (nesmie byť ponorená alebo sa dotýkať vody v hrci). V mise rozšľaháme žĺtky, prevarený ocot, a postupne pridávame zmäknuté maslo - stále miešame do hladkej omáčky. Pridáme smotanu, na drobno nasekaný estragóm, soľ a korenie. poriadne premiešame a odstavíme. Omáčka zhustne cca po pol hodine oddychovania. 

Bagetu rozkrojíme na dve časti, a každú prerežieme na plnenie. Necháme na chvíľočku zapiecť v rúre - len aby trošku ostala chrumkavá. Potrieme omáčkou, posypeme rukolou, vložíme opečené kuracie prsia, uhorku a znovu trochu omáčky. Dobrú chuť :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára